Mysteriet med den försvunna hårborsten

Standard
Av någon outgrundlig anledning har vi bara en enda hårborste i det här hushållet och för några dagar sedan försvann den spårlöst… Vi har, stressade och smått hysteriska, letat högt och lågt efter den på morgnarna men utan resultat. Sanna kom på den lysande idén att vi kunde borsta oss med borsttillbehöret till locktången och det har funkat rätt bra i brist på annat. Ikväll hittade hon dock vår kära hårborste bakom gardinen i vardagsrummet.
 
Att saker försvinner för att sedan dyka upp på de mest underliga platser är inget ovanligt här hemma… badkarsproppen hittade jag i handväskan härom dagen, Sannas tandborste låg gömd under bakplåtarna i underugnen…sådant är ju helt normalt..(?)
 
Episoden med hårborsten fick mig dock att fundera över främst två saker;
 
– Kan man kalla sig ekonomisk (eller snål, välj själv) om man utan tvekan betalar en mindre förmögenhet (i mina mått mätt) för ett par snygga skor men drar sig för att köpa en extra hårborste till ett hushåll på fyra personer?
 
– Vad säger detta om min städning? Jag har dammsugit två gånger sedan borsten försvann men inte sett att den låg bakom gardinen!!! De som känner mig förstår att denna fråga bekymrar mig mest…
 
 
 
 

Ett svar »

  1. Kan man kalla sig ekonomisk (eller snål, välj själv) om man utan tvekan betalar en mindre förmögenhet (i mina mått mätt) för ett par snygga skor men drar sig för att köpa en extra hårborste till ett hushåll på fyra personer? man kan finna flera svarpå frågan så . 1. om du har en till hårborste, så kan det bli ditt orningssinne komma i kläm. 2. du skulle inte sakna hårborsten om du hade två eller fler. 3. skor har man nytta av oavsett pris. 4. dyra skor håller längre, en kvallitets fråga. en hårborste kan ha en pedagoisk, uppfostrande innebörd för dina barn att inte slarva bort borste- utan att hålla rätt på den enda ni har. – Vad säger detta om min städning? Jag har dammsugit två gånger sedan borsten försvann men inte sett att den låg bakom gardinen!!! De som känner mig förstår att denna fråga bekymrar mig mest…att vara pedant innebär att man har en psykisk åkomma – kontrollbegär. 2. att du missat att damsuga bakom gardierna innebär att du inte lägger ner allt för stor tid till städningen – städar bara det synliga, för att ägna mer tid till barnen. 4. du erkänner dina svagheter och det är bara possitivt. du erkänner även att du är slarvig – fast du inte tycker om det. också en styrka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s