Vandring till Rostberg

Standard
Att vara praktikant på folkhögskolan är jättekul, det enda som eventuellt måste vara roligare vore att vara elev där…eller ordinarie lärare förstås…
 
Den här veckan är sk profilvecka när de olika grupperna med olika inriktningar får ägna all tid åt sitt "huvudämne". Eftersom jag är geografilärare har jag valt att hänga med de som läser "människan i naturen", jättespännande! Måndagen gick åt till att skära till och rensa näverremsor som vi ska göra knivskaft av. Idag var vi ute på vandring ute i naturen upp till skolans egna stuga i Rostberg, en ordentlig långpromenad på ca nio km genom skog och mark. Jättehärligt, utom kanske för den stackars ryska utbytesstudenten som valt att gå i tygskor och kom fram genomvåt och frusen om fossingarna..
 
  
 
Väl framme grillade vi korv. Givetvis lyckades jag klanta till mig och tappa min korv ner i elden, den brann rätt bra faktiskt…Lyckligtvis var det flera som laddat upp rejält så jag blev bjuden på en ny korv och slapp gå hungrig.
 
Inne i stugan bryggde vi kaffe. Kaffepulvret som fanns lämnat i stugan hade nog passerat bästföredatum för lääänge sedan för gott smakade det inte, men om man svalde fort gick det ner ändå.
 
Eftersom vi fick åka bil tillbaka var jag hemma mycket tidigare än planerat. Då gjorde jag något riktigt busigt…jag passade på att ta ett långt, varmt, härligt bad innan jag hämtade tjejerna på dagis. Skvallra inte för fröknarna är ni snälla…

»

  1. Rostberg!! Åhhh-visst är det vackert..Vet du att man får låna stugan om man varit elev eller anställd på skolan?!Min kompis Jessica brukade vara där någon vecka på sommaren för några år sedan…Jag vill också gå på / jobba på fhsk:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s