När jag var ung..

Standard
Att alla som passerat sin allra grönaste ungdom gärna vill påpeka hur bortskämda dagens unga är är ju en klassiker. För att inte tala om hur fantastiska alla unga människor var förr i tiden…Som barn fick jag och mina syskon ofta höra vår älskade pappas berättelser om hur han varit; alltid glad, log jämt, sprang vart han än skulle, gick på styltor högre än hustaken  …osv..osv…
 
     
 
Här är några andra "när jag var ung-historier" som jag hittat på nätet;
 

"På min tid hade vi inte råd att köpa skor så vi fick gå barfota. På vintern fick vi linda våra fötter med ståltråd för att tvingas fortsätta gå."

 

"På min tid hade vi inga katter eller hundar. Allt jag hade var Silverhingsten, min älskade lilla pappersklämma."

 

"På min tid var inställningen till saker och ting annorlunda. Till exempel så tyckte inte kvinnorna om sex. Ja, det var i alla fall vad de sa åt mig."

 

"När jag var i din ålder hade vi inte låtsashundbajs. Vi hade bara riktigt hundbajs och ingen tyckte att det var ett dugg roligt."

 

"På min tid hade vi inte virtual reality. Om en enögd barbarisk krigare jagade dig med en yxa var du tvungen att hoppas att du kunde springa ifrån honom."

 

"På min tid hade vi inga stenar. Vi fick gå ner till bäcken och tvätta våra kläder genom att banka dem med huvudet."

 

 

Gulliga pappa, jag saknar dig!
 
 
  

 

»

  1. En dialog med barnnär man sitter och pratar med barn 5-12 år i bussen och de frågar hur gammal jag, chauffören är, kan jag svara (beroende på ålder av barn, varierar berättelsen) jättegammal och forsätter på en lögn: När jag var liten fanns det inga bussar, inga bilar, inga hus, vi bodde i grottor, vägen till skolan var en stig genom en skog, som aldrig tog slut. vi fick inte ha några kläder på oss, bara löv o,s,v, när ungdomen inser att jag ljuger; forsätter jag att berätta om värst om all "var dinosarierna, som bara klampade omkring. (här vet de att det är en lögn) när jag försöker lägga fram något bevis, frågar jag dem om de har sett familjen flinta, den är inspelad i staden jag bodde och att det beror på att det är tecknat – man hade inte uppfunnit den riktiga filmnen… historien är svår att återberätta eftersom allt sker i en dialog med ungarna. att det är en lögn, är min berättelse en lögn. Det är fult att ljuga – det kan jag hålla med om, men det är inte fult att sitta och fantisera. dessutom när är en lögn en lögn, jag berättar på ett sådant sätt att de ska förstå att det berättelsen är osann och då nyttjar jag enbart min fatasi nä nu ska jag gå å bada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s