Halleluja!

Standard
Det årliga pepparkaksbaket är över…
 
 
 
 
Det ÄR inte kul att baka pepparkakor, det är kletigt, klibbigt, kladdigt och de förb…… kakorna fastnar på bänken (jo jag vet att man ska använda mjöl men det hjälper ju för tusan inte!). När man väl lyckats pillra loss dem och fått upp dem på plåten är de så deformerade att det är omöjligt att urskilja om det var menat att bli en gubbe, gumma eller tom en gris!
 
Fastän jag kör med färdig deg från ICA Siljan (bara att börja baka, snabbt och enkelt..) är vansinnesutbrottet nära innan den lilla degkorven är uppkavlad, utskuren och upplagd på plåten.
 
 
Mina ungar är mycket klokare, de bryr sig inte det minsta om ifall kakorna blir fula eller halvbrända. Så länge det finns lite pepparkaksdeg att mumsa på är de nöjda och glada. (Av den ringa mängden färdiga kakor samt en tydligt förhöjd pruttfrekvens hos de små misstänker jag att de åt en hel del mer deg än vad jag gav tillåtelse till…)
 
Nu är det ett helt år tills det drar ihop sig till pepparkaksbak igen. Troligtvis kommer jag då åter ha glömt bort hur jobbigt jag egentligen tycker att det är och den idylliska bilden av små flickor i rutiga förkläden med mjöl på näsan har åter tagit besittning av mitt sinne.
 
Doften av hembakta pepparkakor är dock oslagbar och gör det nästan värt besväret…
 
 

»

  1. "Mina ungar är mycket klokare, de bryr sig inte det minsta om ifall kakorna blir fula eller halvbrända. Så länge det finns lite pepparkaksdeg att mumsa på är de nöjda och glada. (Av den ringa mängden färdiga kakor samt en tydligt förhöjd pruttfrekvens hos de små misstänker jag att de åt en hel del mer deg än vad jag gav tillåtelse till…)" kontenta av trevligt läsande "När katten är borta, dansar råttorna på bordet" är väl ett bra okänt citat, vilket stämmer in i er familj anser jag : fast vi måste ändra lite det tidigare angivna citatet för att det ska stämma bättre. "När mamma Åsa vänder ryggen till, äter barnen av degen" eller "När matte Åsa är borta, då gör katten Anton, lite som han vill"

  2. I år har det inte blivit något bak eller pyssel ellr nå´t faktiskt…En riktig anti-jul! :SFår ta igen det nästa år, då är ju barnen med oss på julafton också. :)Förra året gav jag mig på att bygga pepparkakshus med ungarna…Inget sånt där färdigt utan efter egen ritning och allt!En kyrka blev det och fint var det när den tronade på bänken i vardagsrummet.. men ungarna lärde sig säkert ett par nya svordomar på köpet.. Hoppas ni får en mysig 3:e advent med hembakta pepparkakor och allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s