Rena släktträffen

Standard

Imorgon flyttar Camilla, min brorsdotter, till Stockholm tillsammans med pojkvännen för att börja sitt nya liv som självständig, arbetande kvinna. Tänk den dagen jag står och vinkar adjö till mina flickor när det blir dags att flytta hemifrån…Jag förväntar mig att känslorna är blandade; Åh nej! och Äntligen! på en och samma gång liksom…Så fort som åren går står det inte på förrän jag får uppleva det. Hur är det möjligt att Sanna blivit så stor, jag som inte åldrats en dag!! Hrmmm…

  

 
Vi var där hos brorsan ikväll för att säga hejdå till Millan eftersom vi förmodligen inte hinner med det imorgon innan hon åker. Min bror Ricky lekte vilda lekar med småtjejerna som tjöt av skratt och Sanna sjöng karaoke med kusinerna medan jag pratade med Camilla och min kära svägerska Agneta. Brorsan var på extra gott humör eftersom Mora spöade Djurgården i kvällens elitseriematch.
 
Wohoo!! Go Mora!!
 
   
 
Amanda blev fotad med sin tröja totalt nedfläckad av min duscholja som hon tömt ut i badkaret, över sig själv och över toalettstolen tidigare under dagen. Söt som socker är hon i alla fall det lilla bustrollet och jag måste säga att hon luktade väldigt gott!
 
 
Och eftersom jag höll på med tvätten till kl 2.30 inatt fick tröjan faktiskt duga resten av dagen nedfläckad som den var…
 
Tidigare på dagen hade jag trevligt besök av min syster Pia och hennes fina döttrar Annika och Emma. De hade varit duktiga och promenerat hit i kylan och var så söta med sina rosiga kinder. Annika ska börja på folkhögskolan där jag jobbar/praktiserar nu till våren och det ska verligen bli kul att träffa på henne där under dagarna, när Annika är i närheten får man sig alltid ett gott skratt, härlig tjej! Och döm om min förvåning när min svåger Börje visade sig här förmodligen för första gången sedan han hjälpte mig flytta in. Besöket var visserligen inte långvarigt men ändå, man får känna sig hedrad!
 
Tips för småbarnsföräldrar!
 
Jag tror det är ganska vanligt att den värsta tiden på dagen för småbarnsfamiljer är timmen innan middagen serveras. Så är det åtminstone här; ungarna börjar bli trötta och hungriga, gnäller och bråkar med varandra.
 
Idag kom jag på lösningen: Laddade  mp3-spelaren med lugn och härlig musik och lyssnade på den genom hörlurarna under matlagningen. Om ungarna gnällde och slogs hörde åtminstone inte jag det när jag stod vid spisen och diggade, helt enkelt strålande!
      
 
 

»

  1. Haha, det var ett bra tips, jag tänkte först att nu kommer något sånt där klokt och förnuftigt och pedagogiskt tips… men detta var bra! Jag gjorde något åt det hållet i dag när jag stängde in mig i finrummet och pusslade när barnen gnisslade som värst. De är änglar var för sig men tillsammans kan de gå en på nerverna…

  2. Vet inte hur jag lyckades passa in det, men oftast vill jag minnas att det var barnprogram på tv ungefär när det var dags att laga middag. Så brukade placera sonen framför dumburken och mig själv i köket. Dit jag kopplat extrahögtalare (och en switch för att kunna köra olika högtalarpar) så att hjärnan blev renblåst under kastrullrörandet.Matlagning kräva god musik!=)

  3. Alla mår bra av musik, och det passar till alla sysslor,framförallt matlagning, disk och tja…varför inte utestängande av irriterande moment. Prova den lugna musiken på barnen också. Fast om det inte hjälper är nog din metod den mest effektiva. I övrigt kommer man nog längst här i livet med en positiv livshållning trots brist på pengar och annan lyx, som du skrev om hos mig. Fortsätt med det ! Tack för titten ! Vi hörs och hadegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s