Tvättdag igen

Standard

Det är bra att jobba i närheten av hemmet (och att ha en snäll mamma som numera är praktiskt taget bil-lös pga sin bortskämda dotter) för då kan man tvätta i tvättstugan och ändå hinna till jobbet och visa upp sig en dag som denna.

 

Upp i ottan för att hinna ladda tvättmaskinerna, iväg med ungarna till dagis, till skolan och läsa lite mer EU-information (jovisst, lite bloggande blir det också..), hem på fikarasten för att flytta över tvätten till tumlaren (fika hos grannen istället? Värt ett försök..), tillbaka till skolan, hem och vika den tumlade tvätten, hämta ungarna på dagis…Detta är min planering för förmiddagen, allt ska vara avklarat innan kl 12.00, borde inte vara några problem…?

   

Apropå tvättstugor kom jag att tänka på när min kära mor bodde i ett mindre hyresområde där det alltid satt uppmanande lappar uppklistrade i tvättstugen typ; RESPEKTERA ANDRAS TVÄTTIDER!! och TORKA GOLVET EFTER DIG!!! och annat i samma stil. Det var alltså inte hyresvärdens ordinarie lappar utan ilskna handskrivna lappar. Ja jag minns faktiskt inte exakt vad som stod på dem, kanska mamsen minns bättre och kan komplettera här, men jag vet att de kunde vara rätt otrevliga.

 

Mamma var i alla fall rätt trött på de där lapparna och bristen på direktkommunikation grannarna emellan så när julen närmade sig tänkte hon sig att det skulle vara en bra idé att kommunicera med grannarna på deras eget språk och sätta upp en lapp i tvättstugan med orden;

 

Eftersom det enda sättet att kommunicera i det här området tycks vara genom arga lappar skulle jag vilja passa på att önska er alla en

FÖRBANNAT GOD JUL

OCH

ETT JÄVLIGT GOTT NYTT ÅR!!!

Nu tror jag inte att hon verkligen gjorde slag i saken men visst hade det varit rätt skojigt…

 

Igår var det dans som vanligt och det är ju alltid så trevligt och roligt och uppiggande, speciellt när man får dansa med någon speciell..

»

 1. När jag bodde i hyreshus i Saltsjöbaden var det lågt i tak i tvättstugan i dubbel bemärkelse…när vi kom dit en dag sa en granne att "nu har negrerna varit här", och menade våra gambiska grannar. Det var inte det att det var ostädat eller otrevligt på något annat sätt utan att de hade varit där så många på en gång och tvättat och PRATAT och SKRATTAT och hjälpts åt med tvätten en hel dag ! Sådana trivsamheter får man tydligen inte ägna sig åt i tvättstugan ! Inte ostraffat i alla fall. Några grannar gick t.o.m. runt för att samla in namnunderskrifter för att de tyckte att de störde  i området. De bodde inte ens i samma hus som den gambiska familjen gjorde, vilket vi gjorde. Vi hade blivit inbjudna till familjen på dotterns ettårskalas (vilket i sig var en fantastisk upplevelse) och vägrade naturligtvis skriva under. Som sagt: Tvättstugespråket kan göra en mörkrädd ibland.
   
  Annars har jag det bra, men att jag inte har skrivit något nytt i min blogg beror på att jag måste arbeta också, hur konstigt det än kan låta. Och det är väl tur. På jobbet träffar jag så mycket människor IRL så det kan räcka för ett år framåt ibland. Men det är roligt att se att du är igång igen !
  Ha det gott !

 2. Känns skönt att ha en egen tvättmaskin.
  Eget hus. Det sämsta är när jag gnäller på husvärden "jag själv" om att något ska fixas så lyssnar han aldrig..
  Vi??? är inte duktiga..
  Men min fru är VÄLDANS DUKTIG på det här med data.
  Fårskallen hon är gift med "jag igen" är inte lika duktig..
  Han skriver de mesta texterna och sätter in bilder..
  (Vilket det börjar bli ändring på)
  Måste sluta tala om mig själv i tredje person.
  Känner att jag tappar kontakten med mig eftersom jag inte lyssnar..?
   
  Så layout konstuktion bakrunder HTML windows mediaplayer osv är Christines förtjänst.
  Vill inte ta åt mig av krediten.
  Kan bara njuta av att vara gift med en fantastisk kvinna.
   
  Kram
  Lennart

 3. Hej min kära moster 🙂
  För att få dig att glömma dom elaka tvätttjuvarna så ska jag hälsa från fredrik
  att en del av dina koppar å muggar å sånt är klara 🙂
   
  ha en trevlig helg och hälsa barnen och micke 🙂

 4. Det hade varit riktigt kul att se grannarnas miner om hon satt upp den lappen.
  Det låter som du har haft det lite stressigt. Blev helt slut bara genom att läsa allt du gjort. Ha en riktigt underbar kväll och massa kramar AnnaLena

 5. Gick det så bra som du planerade då? Det brukar det aldrig göra för mig när jag har gjort såna där planer för något jag ska göra.
   
  Det hade varit riktigt roligt om din mamma satt upp den lappen!
   
  Varenda gång jag hör talas om såna där gemensamma tvättstugor blir jag bara mer glad att jag har min egna tvättstuga där jag kan tvätta när jag vill och hur jag vill och grisa ner hur mycket jag vill och dessutom cykla när andan faller på.
   
  Jag vill också dansa med någon speciell, jag skulle väldigt gärna vilja göra det, men det kommer aldrig att hända, suck.

 6. Tack för ett gott skratt!Bra mamma  hon vet hur en slipsten ska dras.Jag ska själv tvätta i tvättstugan i morgon!Jag kommer att städa ,jag lovar.Några lappar kommer inte jag eller att skriva.
  Ha deet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s