Fröjd i hjärta, sol i sinne!

Standard
Idag är det en sån där nästan outhärdligt vacker dag här i sköna Dalarna med sol som skiner på den gnistrande vita snön. Har varit ute på en kort promenad och fått lite sol på mitt bleka face, underbart härligt faktiskt!
 
Och det från en som vanligtvis inte är en vän av vinterhalvåret…
 
 
 
 
Ja det är gott om snö i år så Vasaloppsarrangörerna är nog mycket nöjda. Nästa vecka kommer det att vara totalt oframkomligt här i Mora när hela orten fullkomligt invaderas av turister i toppluvor och med skidor antingen på fötterna eller över axeln. Man får se upp tom inne i butikerna så att man inte får ett par längdskidor i knoppen när någon förvirrad skidturist irrar runt och letar efter sportdryck, skavsårsplåster eller vad det nu kan vara. Och om man dristar sig till att försöka ta sig fram med bil på de få gator som inte blir avstängda får man vara beredd på att dessa skidgalningar helt respektlöst travar runt i godan ro på bilvägen utan en tanke på att de kan vara i vägen.
 
Nog för att jag själv brukar kalla Mora för byhåla men ändå…
 
Nåja, det är bara en vecka om året så man får bita ihop och se glad ut! Själva Vasaloppsdagen är det lugnast att hålla sig inomhus. Man ser ändå loppet så mycket bättre på TV…
 

 
Och här är han som är upphovet till all uppståndelse. Knugen himself…

Ett svar »

  1. Så orättvist… vi har inte haft minsta lilla solglimt här. När jag är ute och går för jag bara grå grå grå på mig…
    Jag förstår att det kan vara besvärligt att ta sig fram i Mora under Vasaloppet. Enda möjligheten är väl att ta skidorna kanske… Hade det inte varit för Vasaloppet hade jag haft god lust att försöka mig på en klassiker men det är de eländes skidorna som hindrar mig.
    Borde han inte haft skidorna på sig, knugen? För den är väl från Mora bilden eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s