SvampBob och målning

Standard
 
Efter en mycket orolig natt med gnissiga barn och katt har jag tillbringat morgonen i TV-soffan tillsammans med barnen. SvampBob Fyrkant – underbart program. För er som inte känner till SvampBob kan jag berätta att han är en, som namnet antyder, fyrkantig svamp bosatt i havets djup, närmare bestämt i Bikinibotten.
 
 
Jag måste säga att skaparna bakom denna serie har en fantasi som inte går av för hackor!
 
I dagens avsnitt fann SvampBob ett nytt husdjur när han var ute på promenad; en manet. Allt var frid och fröjd ända tills maneten bjöd in alla sina vänner och släktingar till SvampBobs hem, de spelade musik så rutorna skallrade och mer eller mindre trashade stället. SvampBob var förtvivlad men hjälpen kom i form av SvampBobs andra husdjur; snigeln Gary. Genom ett klickande ljud med sina tentakler kunde Gary kontrollera manetstimmet och de återfördes till manetfälten…
 
Avsnittets sensmoral; Vilda djur kan ha vilda fester!
 
Hur kommer man på något sådant, jag bara undrar. Väldigt underhållande är det iaf…
 
Nu ska jag återigen dra på mig mina fulaste kläder och göra min kära mor sällskap i garaget. Vi håller nämligen på att måla om en del av mina möbler inför flytten. Måste säga att min mamma är ytterst tålmodig med mig. Jag har flyttat ett antal gånger de senaste åren och hon har hjälpt mig med målning och tapetsering. Vi är numera värsta teamet och kan nog snart öppna egen renoveringsfirma.
 
Vi gick ut hårt med underarbetet men ju längre dagen gick och ju mer värmen började ta på oss förändrades attityden allt mer till hur petiga vi egentligen skulle vara.  Detta illustreras tydligast av följande citat:
 
Mamma:
 
– Man ska ju inte LUSGRANSKA möblerna! (Vilket följdes av en diskussion huruvida ordet lusgranska verkligen existerar…)
 
Lite senare;
 
– Jag målar i motljus nu. Jag ser ingenting! Det går jättesnabbt och blir jättebra! (Avd: det man inte vet mår man inte dåligt av…)
 
Återkommer…
 
 
Litet kvällstillägg;
 
Jag måste säga att jag ääälskar min nya mobiltelefon!
 
Ni kanske minns att jag tappade bort min gamla mobiltelefon? Nu visade det sig att jag nog inte var så slarvig trots allt för den upphittades senare ute i trädgården, närmare bestämt under vinbärsbuskarna.
 
Att man kan hitta saker på de mest underliga ställen när man lever med barn är inget nytt, det bloggade jag tom om en gång men det var länge sedan nu. Tänk att jag haft min blogg i över två år nu, otroligt vad tiden går snabbt när man har roligt…
 
Jag är ju inte typen som funderar länge när jag ska handla något. Snabbt ska det gå! Så även denna gång. Jag frågade efter en mobil som man kunde lyssna på musik i och som inte var svindyr och blev rekommenderad en SonyEricsson W200i och den är kanon!
 
Bra ljud, enkla menyer, jag kan surfa med mobilen, kolla min mail i mobilen, chatta i mobilen, ta bilder…
 
Jag kan tom ringa och ta emot samtal, det ni!
 
 

»

 1. Och här målas det på bloggarna vill jag lova…men bra att måla i motljus. Det skulle man nog göra lite oftare, så mår man inte så dåligt. Utom möjligen efteråt då när resultatet blir tydligt. Men, men…det är kul så länge det är roligt !
  😀

 2. Jag målade möbler här på landet för några år sen. Men jag är otäckt noga…. så det tog massor av tid, och nu går jag och retar mig på de missar jag ändå gjorde. Snart är det dags igen för jag har en bunt gamla stolar uppe på vinden som jag tänkte ta ner och fräscha upp nu när det ska bli rum till barnen däruppe.
   
  Hurdant är huset du köpt nu då, är så nyfiken, det var mycket att måla skrev du hos mig, ska hela huset målas om? Vilken färg? Eller är det inne? Fönster kanske… (hu.. måste måla våra \’i stan\’ innan vi släpper iväg det huset, jag kan inte med att sälja ett hus med såna fönster…) 

 3. Ny mobil var det också ja, grattis, låter helt fantastiskt, modern mobil och man kan ringa på den, even…. 
   
  Och Svampbob fyrkant…. jag har inte drabbats av honom som tur var, jag har lätt för att reta mig på alltför fåniga tecknade figurer, speciellt deras röster…. fast det brukar vara allra värst i dataspel… och var bor han då, Svampbob…. Bikinibotten? Jag associerade med bikinilinjen och då kan man ju bara spekulera i var bikinibotten är belägen? Vill man bo där? Vill man ha en tvättsvamp där…. usch sån fantasi jag har då…

 4. Wow! en mobil som du kan göra allt det där med OCH ringa med också! 
  Får erkänna att mina första associationer bär det gäller Svampbob vistelseort, Bikinibotten, faktiskt gick iväg åt samma håll som Evas.
  Och SvampBob , lite likt han den där andre barntv-idolen ByggarBob, eller?
  Men har inte heller sett det, säkert våldsamt kul =)
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s