Nya ansikten och spontana dopp!

Standard
 
Idag träffade jag för första gången "mina" nya sjundeklassare. De var jättegulliga och gick snällt med på att jag fotade dem så att jag ska kunna lära mig deras namn så snabbt som möjligt.
 
Har svårt för namn vilket är ett handikapp när man är lärare. Då är kameror bra att ha!
 
Det är mycket nu! Jobbar intensivt under ordinarie arbetstid men måste ändå sitta en del på kvällarna för att hinna med. Jag klagar dock inte, det är verkligen roligt att ha kommit igång igen!
 
När man har så mycket att göra på jobbet som jag har nu är det lätt att tankarna börjar snurra dygnet runt. Därför var det tur att jag fick en så härligt avkopplande eftermiddag som jag hade idag.
 
Jag och småtjejerna skulle bara ta en liten cykeltur med vovven Leo och hamnade oplanerat vid en liten avskild strand. Tjejerna skulle känna lite på vattnet men givetvis snubblade Amanda så att kläderna blev genomsura. Ingen katastrof när sommaren plötsligt bestämt sig för att stanna kvar ett tag till. Det tog inte lång stund förrän både Amanda och Elina hade fått av sig kläderna och plumsade runt som små sälar i vattnet. Leo var överlycklig över sällskapet och inte ens det faktum att tjejerna nästan dränkte honom på kuppen hindrade honom för att glatt skutta runt och leka i vattnet.
 
Kameran låg förstås hemma…
 
Jag badade inte men fick mig en och annan dusch eftersom Leo envisades med att skaka vattnet ur pälsen precis brevid mig oavsett var jag ställde mig.
 
När tjejerna (och hunden) badat klart fick de springa nakna i solen för att lufttorka.
 
Förbaskat att jag inte hade tagit med kameran!
 
Nu ligger de små och susar sött i sin säng. Min egen nyblivna sjundeklassare (oh, mitt svällande mammahjärta…)sjunger medan hon duschar och livet känns bara alldeles…alldeles underbart!
 
Kram på er allihop!
 
 

»

 1. Hej Åsa
   
  Det finns ett ”komma i kontakt med barn” som jag har själv har skapat – man säger helt enkelt fel namn till barnet, de kommenterar med det rätta namnet. Det passar utmärkt till mindre barn i Elinas ålder, har dock inte provat på ungdomar eller vuxna
   
   Man kanske helt enkelt skulle erkänna sitt dilemma. Foto var ett bra tips
   
  Lider av dilemmat själv och har en fin ursäkt till tjejer/kvinnor/damer: ”Tyvärr minns jag inte ditt namn, men jag glömmer aldrig hur vacker du är”
   
  När jag råkar sitta och vissla, då är jag på bra humör – det är några passagerare som påtalat ”Åh det är du som brukar sitta och vissla”
   
  Sommaren som har bestämt sig för att visa vilken årstid vi befinner oss i har jag märkt av, speciellt i bussen, som har stora vindrutor som släpper in värmen – men inte ut den. Vi busschaufförer lever i dubbla växthus effekter.
   
  Nu är det nattikram som är prio ett  

 2. He…nej, kameror brukar inte vara så pålitliga…aldrig med när man verkligen vill ha dem…fast jag har ju min kopplad i ett stadigt "rep om midjan" nuförtiden. Men ibland glömmer jag, och då uppstår de bästa stunderna, förstås. Å andra sidan är det tur att jag glömmer ibland för så fort kameran är med så fyller jag ledigt några GB och datorn blir proppfull. Ännu mer retfullt är det om kameran är med men batterierna tar slut. Tja…då är det väl bara fritt fram för att uppleva saker "på riktigt"…..Inte så dumt det heller av vad det verkar, för dig. Den där riktiga lyckan kan nog bara upplevas på plats.
  God fortsättning på läsåret nu ! Kul att du fortfarande hinner skriva.
  😀  

 3. Det låter som om du har det finemang och det tycker jag om! Det måste vara pirrigt att möta nya elever. jag har glömt vad det var du undervisade i… är du klassföreståndare också?
   
  Kameran kommer sällan med när de där ögonblicken man vill föreviga infiner sig… har man kameran skjutklar händer aldrig något och man får bara poserade dötrista bilder, för mig är det så iaf… 

 4. Hallå där 🙂
  Vilken tur att ni har det bra i mora 🙂 Här nere blåser det ganska mycke men vi har hunnit med både det ena o det andra 🙂
  vart och sett på Blood Hound Gang, vart på ramberget, spelat biljard o druckit öl 🙂 skit trevligt här nere!
   
  Kram på er och hälsa alla 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s