Året som varit och året som kommer

Standard
 
 
Ser tillbaka på det gångna året och konstaterar att det varit händelserikt; två flyttar, separation, ändrade arbetsförhållanden, nya bekantskaper…
  
Livet har snurrat på fort för mig i flera år nu gällande relationer, boenden, arbeten etc och jag har börjat längta efter stabilitet och harmoni. Sedan vi flyttade in i vårt nya hus känns det som att vi är på rätt väg, såväl jag som barnen stormtrivs. Älskar mitt hus!! Det är så fint, mysigt, rymligt, hemtrevligt och känns helt rätt!
 
Arbetet då, där är det inte lika rosenrött. Visserligen trivs jag fortfarande, men när man är anställd av en av Sveriges fattigaste kommuner kan man aldrig känna sig riktigt trygg. Ständiga neddragningar och sparkrav gör att vi får arbeta under allt tuffare förhållanden samtidigt som vi relativt nyanställda inte kan vara säkra på att ha jobbet kvar från termin till termin. Det tyngsta är ändå att se hur alla indragna resurser drabbar alla stackars barn som behöver extra stöd men inte får det. Man kan tala längeom politikers trångsynthet och kortsiktiga planering men det är det så många som redan gör så jag lämnar det för den här gången…
 
När det gäller relationer har det varit både positivt och negativt. Samtidigt som jag lämnat ett förhållande som inte utvecklades åt det håll det var tänkt, har jag återupptagit kontakten med goda vänner från förr, fått åtminstone en ny nära vän och umgåtts en hel del med de trogna vänner jag värderar högt. Och att jag umgåtts med mina vänner får jag till största delen tacka dem för, så hemmakär som jag har blivit. Är mycket tacksam för att jag har vänner som vill komma hit för att träffa mig, ni är guld värda!  
 
En ständig glädjekälla är mina underbara döttrar som inte verkar ha påverkats nämnvärt av de senaste årens kringflackande tillvaro. Äldsta tjejen har blivit tonåring (jag är tonårsmorsa, ofattbart!) och börjat på högstadiet. Första terminen har förflutit smärtfritt och med fina resultat. "Småflickorna" är inte riktigt lika små längre och blir allt mer sammansvetsade. Förutom regelbundet återkommande konflikter, som tom kan gå så långt som till handgripligheter, har de enormt mycket glädje av varandra och väldigt roligt tillsammans. mamma är sååå stolt!
 
När jag nu ser fram emot året som kommer gör jag det med positiva förväntningar. Jag läste om att man formar sitt liv med sina tankar; den energi man ger ut kommer tillbaka till en. Föreställer man sig att allt ska gå bra är det mycket troligt att det gör det medan oro och rädsla drar till sig negativa energier och skapar just de problem man oroat sig för. Det här tänker jag ta till mig och därför bestämmer jag att följande år kommer att bli som följande: Kärlek i massor, starka vänskapsband, god ekonomi, fantastiska jobberbjudanden, nöjen, sång, dans, god hälsa, massor av roliga händelser, personlig utveckling, lycka, inre harmoni… och så blir jag gärna lite snyggare också.
 
 

»

  1. Ups där landade jag ofrivilligt mitt i privathetens innersta kärnavilken jag aktar mig noga för att kommentera, för då är det inte privat längre ;-)Dessutom kanske jag söker jobb inom din kommun i framtiden,behöver ju inte bränna mina skepp redan ;-)Tack för ditt besök, här kommer hastigt nerklottrade tankar födda ur din kommentar;ÅsaVälkommen åter på linjen (online)!I mina ögon låter det … hmmmm… som du varit uppbunden … vid något mer fängslande! :-)(( kram ))< Anna-Lys >

  2. Hej där och välkommen tillbaka upp i cyberrymden!Kansike vore nyttig för en del av oss andra att bli totalt nedkopplade lite då och då, går åt en himla massa tid här.Nåja ja. Önskar dig naturligtvis ett precis så bra år som du själv hoppas på! Med råge.Och tja, see you in Ansiktsboken.=)

  3. Vad trevligt att se ditt face även här! Inte behöver du väl bli snyggare, men i övrigt är det bra med positiva tankar. Tror på det också. Har idag börjat göra mitt eget lilla gymnastikprogram före frukost. Har inte orkat hålla på med det på ett halvår snart. Men även rörelse och motion föder glädje säger akkunskapen så då får man väl gå på det.
    Ha ett gott slut och gott nytt! Vi ses, du vet var! 😉
    (Och jo förresten, många släktingar har jag även om jag själv inte har bidragit ett barr till det, men med 4 storasyskon som har "levererat" så blir det efterhand en hel del. Vet inte hur dom bär sig åt…;-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s