Vasaloppsuthyrning

Standard
 
Flickorna och jag har än en gång invaderat min stackars mammas hem, denna gång för att kunna hyra ut vårt hus till skidåkare.
 
Lättförtjänta pengar… trodde jag!
 
Efter första natten med ett hus fullbokat av hyresgäster kan jag konstatera följande;
FOLK ÄR SLUSKAR!!
 
Leriga fotspår på golvet, huset luktar annorlunda, smulor överallt, i mitt sovrum hittade jag en kvarlämnad kartong och annat skräp, en av Antons kattskålar har använts som askkopp och det tomma cigarettpaketet har knölats ihop och slängts på min uteplats.
Hallå, jag trodde skidåkare var renlevnadsmänniskor!!
 
Således tillbringar jag en stor del av min "lediga" tid med att sanera efter mina hyresgäster. Idag är det gästbyte i tre rum vilket dessutom innebär en hel del tvätt och bäddning.
 
De som kommer är ändå hittills mycket trevliga och under nästa veckas slut får jag utvärdera och se om de extra pengarna är värda besväret. Längtar redan till påsklovet…
 
 
 
 
 

»

 1. Inte för att jag har så mycket erfarenhet av det där, men lösningen borde kanske vara att kräva en deposition av hyresgästerna med åtföljande regler ang. vilken grad av städning och ordning som krävs innan den kan återfås. Och har dom inte städat efter sig så får du ju desto mer pengar åtminstone.
  Och skidåkare som renlevnadsmänniskor… Hallå! Var har DU varit dom senaste trettio åren? 😉
  Skidåkare är väl svin som alla andra, som vill slå sig lösa en helg eller vecka och glömma all tristess som livet i övrigt består av. Eller så har jag läst nånstans i alla fall.
   
  Lycka till nu.
   

 2. ja du… i de lugnaste vattnet lever de farligaste fiskarna…
   är det inte så det heter…??..*S\’..
  Hoppas du får iordning där hemma i alla fall…
   ha en skön söndag….
   kram kram

 3. Tror också på det där med depositionsavgift. Och nej, är man på semester i "fjällen" är det inte nog inte samma sak som att vara hängiven skidåkare. Inte nödvändigtvis i alla fall. Lycka till med nästa hyresgäst!

 4. Låter inte som det är värt det.
  Men det blir en bra erfarenhet.
  Och JA Folk är sluskar.
   
  Hoppas du får det Åsatrivsamt igen.
  Kram
  L

 5. Money makes the world go a round! finns det en sång som heter – nartuligtvis är de renlevnadsmänniskor – i spåret. nikotin går att räkna till doping – vinnaren såg de som åkte sist inte röken ut av!

 6. Djärvt… jag hade nog aldrig vågat hyra ut mitt hus… När jag var liten hyrde vi ungar ut våra rum när pingstkyrkan hade sin stora årliga konferens precis intill. Jag tror nog att de kunnat stöka till rejält de med, men mamma och pappa bodde ju i huset samtidigt, så de vågade kanske inte… Var vi ungar sov minns jag inte, i tält eller på höskullen kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s