Hur tänker C-G?

Standard
 
Kungafamiljen klarar inte att hålla bröllop med de futtiga 53 miljoner de får per år, så kungen tvingas ansöka om högre bidrag. Diplomater lever värsta glassiga lyxlivet på skattebetalarnas bekostnad. Näringslivets chefer erhåller jättebonusar trots att deras löner redan är sjukt höga. Samtidigt förhandlar facken med arbetsgivarna om att sänka lönerna för att arbetarna ska få behålla jobben. Människor varslas på löpande band och allt fler får svårt att få vardagsekonomin att gå ihop.
 
Är detta med ekonomisk snedfördelning något nytt? Självklart inte! I stort sett ser världen ut som den alltid har gjort. Det vi lider brist på är inte mat, vatten eller pengar, utan förmågan eller viljan att skapa en jämn fördelning av det vi har att leva av.
 
Ett stort problem när det gäller just viljan att dela med sig, tror jag ligger i att man alltid jämför sig med de som har det bättre än en själv. "Varför ska JAG avstå något när det finns så många som har det så mycket bättre än mig? Det är väl DE som ska…" Ja, så resonerar iallafall jag. Jag kommer på mig själv med att gnälla emellanåt, när räkningarna har betalats och jag inser att det får bli en hel del fiskbullar och blodpudding på matbordet i några veckor framöver. Man kan kanske kalla det för ett "personligt försvarstal", för trots att jag tillhör de promille av världens befolkning som har det bäst förspänt, vill jag helst inte offra någonting av mitt materiella överflöd.
 
Utifrån detta kan jag inte låta bli att fundera; hur tänker kungen? Är han kanske bara en fattiglapp i jämförelse med andra länders kungligheter? Tycker han att hans arbete förtjänar dessa enorma summor skattemedel? Jag är faktiskt uppriktigt nyfiken på hur hans "personliga försvarstal" låter!
 
 

»

  1. Ja, det är nog så han tänker. Precis som alla stackars VD:s i Sverige som minsann har så mycket lägre lön an de har i alla andra länder…..Och för kungens del…tja…han kan väl inte ha sämre bröllop än man har för kungligheter i Norge, i alla fall ? Ja, det är inte klokt hur man jämför sig ! Men vi får väl ringa och fråga hur resonemanget går. 😉

  2. C-G vet att han får "bidrag" av oss skattebetalare och så länge ingen säger emot så plockar han åt sig det. Varför skulle han, stackars kungliga fattiglapp, säga nej till miljoner? Varför skulle vd:ar säga; "nej, jag vill inte ta emot en så här hög bonus, det känns helt fel, låt oss ge det till de anställda som riskerar att förlora jobben"Men om det skulle hända något sånt en dag så skulle jag sluta tycka och känna att vi lever i "UPP OCH NERVÄNDA VÄRLDEN"Det är skillnad på att ha en lön på mellan 15-25 000/mån eller om man har 150 000/mån. De förstnämnda har kanske inga mariginaler eller buffertar, men de sistnämnda skulle lätt kunna avstå från 50-100 000/mån om viljan fanns och leva gott ändå…De som har det dåligt ställt och låg inkomst borde inte behöva avstå något, men nu är det precis så i den här världen.Jag tror jag får spunk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s