Ond eller god?

Standard
 
Som ni säkert förstått har M tillfört mer än en massa kärlek till mitt liv, han är även en fantastisk inspirationskälla som får mig att tänka i nya banor. Det som kanske gjort störst intryck och som gett mig helt nya perspektiv är tanken att;
 
"Den som sårar dig värst, kan vara den som älskar dig mest."
 
Om man nu är inne i tänket att vi själva har valt var vi ville födas. Att vi tagit på oss uppgifter, inte bara för att vi själva ska kunna utvecklas, utan även för att hjälpa andra. Om man verkligen förstått detta, då är det också lätt att förstå att ovanstående påstående är fullständigt logiskt. Den som tagit på sig uppgiften att lära dig en läxa, att ge dig en rejäl utmaning kan i vissa fall agera av omtanke.
 
Tänk på saken, ni kan börja se på livet med helt andra ögon!
 

»

  1. Det kan vara sant. I vissa fall märks det ju tydligt…som i "barnuppfostran" (fast vad jag ogillar begreppet!) t.ex, är ju den som sätter gränser för barnen den som verkar vara den som älskar dem minst, ur barnens synvinkel, men sen är det den personen som barnen tyr sig till. De vet var de har personen i fråga och förstår också att gränserna är satta av omsorg om barnen. Men gränserna får ju inte vara för snäva och kvävande heller, då är förmodligen inte gränssättaren tillräckligt kärleksfull. Men det är en svår balansgång, helt klart!Roligt med ny inspiration, helt klart! =)

  2. Klok kille du träffat :-). Angående dina välmenta råd på dagens "gnäll" på mitt space så har jag gjort allt du skriver, men man räknar aldrig med banklån som en utgiftspost varken på FK, Kronofogden eller CSN, så jag har över existensminimum (även om jag inte har det i realiteten.) Jag har nedsatt årsavgift hos CSN, men samtidigt skuld hos kronofogden för föregående års skuld, så det är som det är….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s