Onsdag!

Standard

När det väl blir onsdag är man rätt nära helgen. Dessutom är det körövning på onsdagskvällarna, så jag måste säga att det är en dag jag uppskattar!

Den här onsdagen är det bättre än vanligt, efterssom det är sportlov nästa vecka! Wohoo!!

 

Det har sina fördelar att vara lärare helt klart, men ändå funderar jag emellanåt på hur det egentligen blev så här. Läraryrket är ett viktigt yrke, ett yrke att vara stolt över, ett yrke jag för det mesta utför på ett bra och uppskattat sätt, men tyvärr inte ett yrke jag brinner för.

När jag var liten drömde jag om att bli veterinär, sångerska eller skådespelerska. Något äldre fick jag för mig att jag skulle bli arkitekt.

När sedan dagen för val av utbildning väl kom, var det som att alla drömmar krupit iväg och gömt sig under mentala gråstenar. Jag var rädd, och valde lärarutbildningen mest för att skolan var en plats jag kände till och kände mig hemma i. Ett tryggt val, ingen dröm…

 

Var på vägen tappade jag mitt självförtroende?

 

Var på vägen trodde jag att mina drömmar var ouppnåeliga?

 

Mina ambitioner idag är att sluta vara rädd och våga förverkliga drömmar, men framför allt förmedla till mina barn och elever att drömmar faktiskt kan bli verklighet.

Jag menar, kolla på vårt sk ”toppskikt” i samhället inom olika områden. Självklart finns det många som tagit sig dit med hjälp av sin intelligens och talang, men långt ifrån alla. Det enda dessa människor har gemensamt är tron på sig själva!

Jag kämpar fortfarande med ett sargat självförtroende, men går framåt med stormsteg.

Snart är jag ostoppbar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s