Meningen med livet

Standard

Ytterst läsvärt gästinlägg av min underbara, älskade man.  Den mest fascinerande  människa jag någonsin träffat.

.

.

”Det vanliga misstaget i sökandet efter meningen med livet i aktuell inkarnation, är att man gör precis som jag också gjorde förr, man reser världen runt och letar upp de mest avlägsna mystiska hörn med besynnerliga personer som man hoppas  enkelt och konkret ska avslöja The meaning of life. Omständigt och onödigt när svaren hos var och en ligger betydligt närmare än så…

.
Jag fick mitt uppvaknade en sen natt i en hydda hos Karen-folket i gyllene triangeln-området på gränsen till Burma. Detta Karen-folk odlade opium och låg i krig med Burmeserna, då båda läger/länder ansåg att de andra odlade på deras mark.

.
Dessa djungelkrigare  gjorde stort intryck på mig. Det faktum att verkligen alla i denna knarkets lejonkula, från mormor på säkert 70år till barnen från ungefär 12-15 års ålder,  hade  AK-47 eller pistol för att klara den tuffa vardagen. Efter en dags arbete på vallmofälten så samlades alla för middag, överhuvudena i byn i en hydda och jag tillsammans med arbetarna/soldaterna i en annan.  När maten klarats av så hörde det till att berätta och att lyssna, ett sätt att uppdatera samhället som är helt utan ström, tidningar, tv etc. När alla rett ut det viktigaste så ville byälste tala med mig, jag fick komma till honom och min guide fick närvara som tolk.

.

Frågor som tex hur vi bor, lever och hur vi tar hand om våra äldre familjemedlemmar i mitt land, fick mig att bedrövat inse att det gör vi ju inte alls, utan vi slänger ju dem i sopkorgen ålderdomsshem. Sedan fick jag ställa några frågor och han lyssnade och svarade på några innan han avbröt mig, såg mig djupt i ögonen och sa:

.

-Du som söker och har sådan hunger efter kunskap om livet, varför kommer du ända hit och riskerar livet ditt här bland oss? Svaren du söker finns inte här, de finns ju inom dig, alla har sin egen väg att gå och sina egna svar att söka… It´s compleetly personal and youre just running… why?

.

Jag insåg där och då, att det enda jag höll på med var just att fly, jag försökte fly från mig själv. Svaren har vi inom oss själva, och när tiden är mogen och svaren kan göra nytta kommer de, bara man ger sig själv tid, ro och frågar.

.

Nästa dag flygbombades byn av Burmeserna…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s