Budgivningen är avslutad!

Standard

Det verkar som att jag fått huset sålt minsann! Till en hyfsad penning dessutom! Det är synd bara att jag har bundna lån som ska lösas, att mäklaren tar hutlöst mycket betalt och att det därmed inte kommer att bli många kronor över, men men…

.

Tänk ändå; när vi flyttat till Borlänge har vi bara ETT hus att betala för, EN gräsmatta att klippa, ETT kylskåp att fylla och ALL kärlek samlad under samma tak.  Åh vad jag ser fram emot det!

.

Just nu står köttgrytan och puttrar på spisen och väldoften sprider sig. Det är inte utan att det kurrar lite i magen, trots att det inte var länge sedan vi smaskade i oss godsaker nere på Helmers. Köttgryta låter inte sexigt alls, men det är jättegott! Jag är fullständigt hopplös på att följa recept, så därför är alla mina ”standardrätter” sånt som jag improviserat fram och smaken kan variera. Köttgrytan har jag dock aldrig misslyckats med, så jag delar här med mig av ett idiotsäkert recept.

..

..

Åsas mumsiga gryta (låter lite bättre iaf)

.

Ca 1 kg märgpipa i bitar  (möjligen fransyska, i nödfall grytbitar men då blir det inte lika gott)

Ett par gula lökar i skivor

Några pressade/hackade vitlöksklyftor

En förpackning krossade tomater

Några matskedar tomatpuré

Vispgrädde, så mycket man har samvete till. (Här blir det minst ett par dl)

3-4 matskedar kalvfond

Massor med kryddor! Idag använde jag svartpeppar, vitpeppar, tigersås, soja, paprika. En rätt safe blandning alltså! Om man byter ut paprikan och tigersåsen mot en massa spiskummin, och steker den i smör innan man slänger på resten,  får man en mer orientalisk touch på det hela. En skvätt rödvin i såsen är inte fel det heller!

.

Bryn köttet och löken på hög värme. Häv i kryddor, tomatpure och fond och låt det fräsa med en stund. Häll över grädden, krossade tomater och ca 7 dl vatten och låt allt koka upp. Koka i 1.5-2h, ju längre desto bättre! Red av vid behov, smaka av, krydda ev lite mer och servera den färdiga grytan med kokt potatis. (Man måste mosa potatisen i såsen ordentligt så man får i sig varenda droppe!)

.

Detta ska vi nu snart mumsa i oss med lite Balder-bröd. Mums!

Snodd bild, men det liknar min gryta!

»

  1. Vad kul att du börjat blogga igen! Och vilken snygg sida, jag vill också ha snygg blogg 🙂

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s