Måndag

Standard

Idag var jag tillbaka på jobbet efter sportlovet.  Eleverna kommer inte tillbaka förrän imorgon, så idag var det planering och samtal kring lokala, pedagogiska planeringar.

.

Jag upphör aldrig att förvånas över skolpolitiken i det här landet. För en lärare av idag börjar undervisningen allt mer bli en bisyssla vid sidan om allt planerings- och pappersarbete.  Lokala, pedagogiska planeringar, kort sagt hur vi ska lägga upp arbetet i de olika ämnena, samt bedömningsmatriser, som ska visa elevernas kunskapsproggression,  ska upprättas på alla skolenheter, av lärarna själva. Enligt mitt sätt att se det ökar i och med detta risken för en ökad differens skolor emellan, och går stick i stäv med regeringens andra starkt lysande ledstjärna; Likvärdigheten!

.

När det är dags för möten och konferenser planerar jag alltid i förväg att hålla en låg profil. Nio gånger av tio spricker det, och det beror på att jag inte kan hålla tyst över mitt missnöje över den kaskad av spretiga, luddiga direktiv som hälls över oss.  Tyvärr tjänar mitt klagande ingenting till då de styrande, om man någon gång skulle lyckas få tag på någon,  sällan eller aldrig lyssnar på vad lärare har att säga. Som lärare i en skola med överskott på utbildade lärare (eftersom de som är lyckliga nog att ha ett jobb får arbeta för två) är man blott en simpel arbetare som ska jobba och tiga. Men int´e´ja´bitter…

.

Ikväll har vi mumsat älgstek minsann! Stek i all ära, men såsen var den riktiga höjdpunkten. En sås gjord av sky, coca cola, öl och grädde. Mumsigt! Tallrikarna var så renskrapade (i vissa fall avslickade) att man kunde ställt upp dem i skåpet odiskade. (Men riktigt så äckliga är vi inte)

Ett svar »

  1. Hej! Roligt att komma in på din nya sida! =)
    Och håller helt med dig om tråkigheterna du skriver om. En anledning till att jag tillfälligt eller för alltid (?) la av med läraryrket är just det omkringarbete som är så otacksamt. Bedömning av elever på längden och tvären, ska vi inte tala om…t.o.m i ettan och även 6-åringar ska vägas och mätas. Låt ungarna var ungar så länge det går. Det går inte att ”bedöma” dem till vettiga, sociala människor med de ”rätta” ”icke-flummiga” kunskaperna! Oj, jag går igång på en gång märker jag…;-) Kastar mig över älgsteken istället. Och visst! Håller helt med där också..såsen är nästan alltid bättre än steken. Men Coca Cola ? Det var ett nytt grepp! =)
    See You!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s