Bilstrul och vita droppar

Standard

Nu skulle jag egentligen ha varit på väg till Sala för att hämta hem flickorna, som firat påsken med sin far i Stockholm. Men så blev det inte, för gamla Opeln bestämde sig för att det här var en dålig dag att vara ute på vägarna. Jag får snällt ligga kvar på soffan och käka salta pastiller tills Magnus kommer hem med sin andra bil. Och eftersom jag följde den ursprungliga planen, ända tills den misslyckade bilstarten, har jag redan motionerat, städat och gjort det jag hade planerat för dagen, så nu blev det plötsligt lite tid över till att blogga.

.

Älsklingen och jag bodde på hotell Dalecarlia i Tällberg i helgen och hade det sådär vansinnigt trevligt och mysigt som vi hade hoppats på. Efter gym och spa klädde vi upp oss rejält och åt en underbar middag med fantastiska viner. Härligt! Mer sånt!

.

Vi har jobbat på med nya köket! Magnus hade lånat en färgspruta, och efter ett eländigt slipande och skrapande skulle vi snabbt och smidigt få på lite ny färg på den gamla pärlsponten. Trodde vi ja!

Vi plastade, lade ut golvpapp och sen sprutade M  på av hjärtans lust (det lät ju nästan oanständigt, men ok..;)

En burk färg skulle nästan räcka för att täcka hela taket hade de sagt i butiken. När en burk färg gick åt på nolltid, innan vi ens hunnit halvvägs började jag fundera lite. Det såg först väldigt fint ut, och i någon minut stod vi nöjda och betraktade vad vi tyckte såg ut som ett färdigmålat tak. Det hade täckt så fint, och inte skulle man väl behöva stryka efter med pensel? I mina tankar hade vi i princip redan påbörjat målningen av furutaken på övervåningen. Då började droppandet!

Jag sprang runt med en pensel på skaft och strök av färg så snabbt jag kunde, men färgen mer eller mindre regnade ner över oss. Efter att ha strukit av ett lager färg från hela taket hade det börjat droppa igen i andra änden, så det var bara att börja om från början. Man skulle tro att ett så gammalt tak skulle vara törstigt nog att suga i sig litervis med färg, men då har man inte kalkylerat med tyngdkraftens inverkan.

.

Gravitationen VS träets absorptionsförmåga 1-0!

.

Till slut, efter en betydligt större arbetsinsats än vi tänkt oss, såg taket dock helt ok ut. Det är inte utan skönhetsfläckar, men jag har bestämt mig för att inte klaga över små sprickor eller färgbubblor. Istället ska jag hänvisa till att taket fångar husets karaktär, att vi inspirerades av Shabby chic-trenden, men framför allt till att det är PERSONLIGT och precis som vi ville ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s