Mer om påskens arbetsinsatser

Standard

Förutom takmåleriet skulle ett hörnskafferi i modell Gigantus Maximus Enormus sättas ihop och baxas in i köket. Skafferiet kom omonterat, utan monteringsanvisningar! Magnus klurade utan större bekymmer ut hur delarna skulle sitta ihop, vilka skruvar som skulle placeras var osv medan jag förvirrat och imponerat tittade på. Jag tror detta bottnar i vår barndoms lekar. M använde sitt lego till att bygga avancerade, tekniska skapelser medan jag byggde små gubbar där hjulparen fick agera frisyrer a´la prinsessan Leia, alternativt benen på rullande hundar.

.

När skåpet var klart, M hade fixat med vattenledningarna till vasken, förberett för eldragning till ugnen, byggt ett sockel att ställa skåpen på och jag, än mer imponerad och i samma grad av förvirring observerat, var det dags att hugga i på allvar. Skafferiet skulle resas upp, baxas in i köket upp på sockeln. Bara tanken på att verkligen lyfta det gigantiska skåpet gav mig känningar av såväl  framfall som allehanda bråck, men man ger inte upp utan att försöka. Och tro det eller ej, vi klarade det! Skafferiet kom på plats utan allvarligare fysiska men! Wohoo!!

.

Jag uppdaterar med bilder så småningom!

.

Jag bara älskar att jobba sida vid sida av min älskade Magnus. För det första för att han är så himla duktig så att allt går snabbt, smidigt och med så bra resultat. Men framför allt för att han aldrig får mig att känna mig misslyckad för att jag inte kan bråkdelen så mycket när det kommer till att bygga och fixa. Han förklarar lugnt och pedagogiskt, tappar aldrig tålamodet och får mig att känna mig delaktig.

OCH! Han låter mig använda skruvdragaren fastän jag är en bits-dödare.  Det mina vänner är kärlek på riktigt!

»

  1. Åh, vilken flashback det där med Leia och hundarna! Det hade jag glömt, men så var det ju. Jag vill minnas att vi byggde en hel del lego? Trollhus och sånt.

  2. Jo, visst gjorde vi det! 🙂

    Jag har också fått många flashbacks när vi skrapat och grejat här. Det kommer en doft från de gamla plankorna som påminner om lukten uppe på ”Panget”. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s