Men ursäkta mig!

Standard

Bilen startade idag också! Och även om den beter sig mycket underligt emellanåt tog jag mig upp till vårdcentralen imorse. Där fick jag träffa en ung, kvinnlig läkare som ryckte på axlarna, höjde på ögonbrynen och med all önskvärd tydlighet visade att jag ut hennes synvinkel bara slösade bort hennes värdefulla tid. Den extrema klådan, utslagen och de bruna fläckar, som jag fick lära mig kallas hyperpigmentering, som följer i deras spår tyckte hon att jag fick lära mig leva med.  När jag tydligt irriterad frågade om hon tyckte jag skulle lära mig att leva med att svälla upp på nätterna också mjuknade hon lite, och skickade iväg mig till provtagningen.

Varför ska man nästan behöva bli arg för att tas på allvar inom vården? Jag har hört om och även sett detta mer och mer. Söker man för något i god tid ses man som sjåpig och blir hemskickad. Väntar man tills problemen blivit stora får man höra att man borde sökt vård tidigare. Dessutom retar det mig att man ger råd som inte stämmer.

Jag förväntar mig inte att en läkare ska kunna allt om allting, men om man rekommenderar att vädra rummet och frysa sängkläderna, när det enligt forskning inte alls är effektiva metoder för att ta död på kvalster, stör det mig. Om du inte vet, våga stå för det! Att slänga ur sig saker som lätt kan överbevisas inger inget förtroende. Tvärtom!

Proverna får utvisa om det är allergi eller något annat. Är det kvalsterallergi är jag väl påläst vilka åtgärder som bör intas.  När det gäller huden får jag nog söka mig till en hudvårdsspecialist istället. Rätt mycket dyrare, men då får slipper man åtminstone känna sig förlöjligad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s