Ovanligt uppdrag!

Standard

Jag har åtagit mig att städa och fixa till  exmannens hus här i Mora inför försäljning. Det är alltså huset vi bodde i tillsammans innan skilsmässan. Det känns som om det var 100 år sedan, en annan livstid, men egentligen är det snarare fem år vi talar om.

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Mitt liv har rullat på otroligt snabbt. Jag har hunnit flytta ihop och isär, bytt jobb, flyttat ett antal gånger, varit med om tråkigheter, varit med om roligheter, varit med om en annan typ av skilsmässa och inte minst träffat den stora Kärleken. Full fart alltså, och det är kanske inte så konstigt att man knappt hängt med i svängarna själv alla gånger.  Mycket har jag ändå lärt mig under resans gång, så ingenting är förgäves.

Det känns ändå lite underligt att plocka i grejerna där i exets hus. Då han bara använt huset då och då när han träffat flickorna, och inte haft några andra ambitioner med huset än just detta, ligger det fortfarande kvar saker i skåp och hyllor från tiden då vi alla bodde där. Jag trodde det inte innan, men vid ett par tillfällen kom ett litet sting av sentimentalitet i hjärtat. Inte för att jag saknar livet som det var då, definitivt inte! Det var en hemskt jobbig tid som närapå tog knäcken på mig. Men vissa av sakerna illustrerar de drömmar och förhoppningar jag ändå hade då, mitt i all förtvivlan.

Jag tror det finns en högre nytta med detta. Samtidigt som jag städar ut gamla prylar och skräp städar jag på sätt och vis även i mitt inre.  Katharsis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s