Long time no see

Standard

Fullt ös är det mest hela tiden, och blogga hanns visst inte med den här veckan. Jobb, städning, sång och dans i ett enda kör. Stundtals försöker jag hinna titta mig omkring och uppskatta våren också. ¨

Jag har varit på utvecklingssamtal med mina fina tjejer, och jag är så stolt och tacksam att jag nästan fäller en liten tår. Alla tre är duktiga, omtyckta och får massor av beröm för sitt trevliga, mogna, positiva sätt. Jag ser det inte som enbart min förtjänst, snarare som att jag har fått äran att vårda dessa gamla, visa själar.  Förhoppningsvis gör jag ändå något rätt som får dem att utvecklas på ett positivt sätt, och den tanken gör mig lycklig.

På jobbet går det också bra! ”Min” klass har vuxit under läsåret och allt slit med att förbättre stämningen i klassrummet har gett frukt. Nu kan jag ha kul på jobbet igen, och det känns som en seger!

Jag känner för att dansa och sjunga den lilla melodin som ”Dora” gör på Nickelodeon;

Jag gjorde det! Jag gjorde det! Jag gjorde det! Yeah! I did it!

Jag tänker när jag i efterhand  läser igenom mina tidigare blogginlägg, att jag ofta är väldigt hård mot mig själv. Viljan och ambitionen att vara den lugna, sansade, pedagogiska, inspirerande och förstående modersfiguren är stark, och oftast känner jag att jag inte når upp till de krav jag satt upp.  Kanske borde jag vara lite mer förlåtande över mina egna fel, och tänka på vad jag faktiskt lyckas med istället. Det var en väldigt klok kvinna, en kvinna jag verkligen ser upp till, som skrev det i kommentarsfältet för ett tag sedan, och nu börjar polletten trilla ner. Visst  gör jag fel titt som tätt, men i det stora hela är jag nog en helt ok morsa och lärare. Kanske till och med ganska bra!

Snart piskar jag nog mig själv igen för att jag inte orkat med och tålamodet brustit. Men just idag känner jag mig nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s