Ibland blir det inte som man tänkt sig…

Standard

Jag hade planen glasklar. Hämta upp barnen, klara av Elinas matteläxa, städa huset och kanske äntligen träna lite Zumba, duscha och somna gott i renbäddad säng.

Vi kom hem. Elina vägrade göra läxan. TVÄRVÄGRADE! Hon skrek och grät och ålade runt på golvet. Jag var föredömligt lugn, sansad och pedagogisk i ca 20 minuter. Jag kände att det här klarar jag! Hon är trött, har kanske haft en jobbig dag i skolan. Nu ska jag bara ta det lugnt och vänta ut hennes lilla anfall…

Nej, jag klarade det inte den här gången heller! Jag exploderade!

När vi gapat och haft  oss en bra stund var ilskan över, och läxan blev gjord. Inte precis som jag tänkt mig, men ändå rätt ok!

Ilska är världens värsta energitjuv, så när läxan var avklarad hade städlusten packat väskan och rest till Långtbortistan.  Hela gänget gjorde istället en utflykt till Lill-ICA och köpte godis som vi tryckte i oss framför Björnbröder.

Tvätten ligger kvar i sina högar, dammsugaren står fortfarande startklar men obrukad i köket. Min mage jäser och tänderna värker, men det är helt ok! Jag fick natta gosiga barn som mådde bra av en lugn myskväll med mamma.

Just nu njuter jag av att se andra arbeta i Äntligen Hemma, och när det är slut kanske jag orkar masa mig in i duschen. Oavsett vilket kommer jag i alla fall så småningom att krypa ner i en renbäddad säng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s