Det var bättre förr…?

Standard

Sitter och surfar planlöst och hamnade på Laila Bagges blogg. Hon har ett inlägg med gamla reklambilder, och jag kan inte motstå att sno dem. Idag är det ju ren humor, men jag undrar hur man såg på dem för 60-70 år sedan? Det finns onekligen mycket som gått framåt, synen på kvinnor är en av dem.

Med det här fräcka mönstret kan mannen som köper den visa sin fru att det är han som bestämmer. It´s a mans world!

Lite tips på hur ni ska göra för att få rätt julklapp från sin man...

Så här står det: It´s nice to have a girl around the house. Though she was a tiger lady, our hero didn´t have to fire a shot to floor her down. After one look at his Mr Leggs slacks, she was ready to have him walk all over her...  Sjuk reklam!

Samtidigt som jag skrattar åt detta, får det mig att tänka på den våg av ”anti-feminism” som drar genom samhället just nu. Jag tycker att det är sorgligt att många unga är så dåligt upplysta, och att media älskar att framställa feminister som manshatande flator. Feminismen säger inte att alla måste vara lika, utan strävar efter rättvisa villkor såväl i hemmet som på arbetsplatsen. Feminismen säger inte att män inte får vara manliga och att kvinnor inte får vara kvinnliga om de vill det, men att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter.

Ni som säger att ni ”absolut inte är några feminister”, fundera en stund på om ni skulle vilja ha tillbaka den tid som illustreras på dessa bilder. Fundera över hur feminismen ökat medvetenheten och förändrat villkoren för dagens kvinnor. Fundera över om det kanske finns saker kvar att jobba med.

»

  1. Mmmm, håller med! Och just idag läste jag att andelen chefredaktörer i media (eller tidningar, kanske?) var nästan 80 % män. Inte konstigt att feminister skrivs ner så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s