Underbaraste underbara…

Standard

Magnus är på väg hem till Sverige, och vid gott mod trots att han än en gång knackade på porten hos Sankte Per igår. Jag har ringt och ringt, mest för att jag behöver höra hans röst och för att han aldrig sinande optimism håller mig uppe. Hur kan man vara så stark? Ofattbart!

Men nu jäklar ska vi se till att få hjälp! Magnus läkare blev sjukskriven för flera månader sedan, och ingen annan verkar ha velat ta tag i fallet. Det har varit helt omöjligt att ens få ut ett sjukintyg för de få dagar han inte kunnat jobba! Och utan sjukintyg inga utbetalningar från Försäkringskassan, så det har bara varit att jobba på som vanligt och hoppas på det bästa. Resultatet kom igår!

Rekordet var ändå förra sommaren, när Magnus mådde riktigt, riktigt dåligt och låg isolerad på medicinkliniken. Alla värden var åt helskotta, han hade ont i sina inre organ, kräktes upprepade gånger och hade hög feber som inte ville ge med sig.  Veckorna innan hade han krampat flera gånger, och vi var väldigt oroliga. Till saken hör att han sedan länge har problem med njurarna, hade en mycket underlig färg i ansiktet under dessa dagar, samt att han oftast blir illamående och vill kräkas innan kramperna börjar. På femte dagen kom en läkare som vi inte sett förut och förklarade att de inte kunde se några samband, att Magnus helt enkelt var förkyld och kunde åka hem! Hade jag inte själv varit där hade jag inte trott på det själv, men det är dagens sanning!

Hör ni neurologen på Falu lasarett; Se till att min älskling får vård! Skicka fallet vidare om ni inte rår på det! Vi har inte tid att vänta medan ni kliar er i huvudet!

»

 1. Det är helt ofattbart. Måste vara så jobbigt att vara sjuk och ingen kan förklara varför. Håller tummarna för att dom lyckas reda upp det snart.

 2. Helt sjukt att folk skall hålla på att trilla av pinnen. Som du själv skriver. klara dom inte av det så får dom väl remitera han till ett sjukhus som har resurser och kompetens att ta tag i det.
  Tankar finns hos er båda. Och jag skickar lite positiva tankar med. Ni kommer att ta er igenom detta med. Lycka till och ta väl hand om honom när han kommer hem. /kram

 3. Tack! Jo nu får det lov att börja hända lite grejer. Vi ska ta oss igenom detta, det finns ju liksom inga vettiga alternativ. Kram!

 4. Åh fy tusan vilken pers för er! När jag hörde om att det hänt igen tänkte jag på en amerikansk tv-serie som jag som går hemma på dagarna ibland hamnar i… Den heter nåt typ ”Okänd diagnos”, och beskriver fall efter fall med människor med konstiga och ovanliga symptom och läkare som försöker hitta enkla förklaringar till vad det är för fel (ungefär som att Magnus var förkyld…). Programmet slutar alltid med att när patienten nästan ligger för döden kommer de till någon specialist som direkt ser samband mellan alla symptom, ställer rätt diagnos och lösning/medicinering och patienten blir frisk. Jag hoppas verkligen att Magnus kommer till rätt läkare nu så han får rätt hjälp och ni kan leva lyckliga i alla era dagar i slottet i Ovandal!

  Kramar från Karin

 5. Det är något sådant man hoppas på, någon som kan se till helheten och inte bara på sina specifika kunskapsområden.

  Var är Dr House när man behöver honom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s