Barnuppfostran for dummies

Standard

Med jämna mellanrum kör jag en drive här hemma för att förbättra stämningen. Nu är det dags igen! Den här gången kör vi ”stjärnjakten”. Jag och småtjejerna ställde gemensamt upp kriterierna för att erhålla stjärnor. Att låta någon gå före var flickornas val, det är höjden av uppoffring i deras värld. Hänga upp jackan och ställa skorna snyggt var ett av mina val. Allt som allt kan man tjäna maximalt åtta stjärnor/dag genom att vara mammas lilla ängel. Först till 100 stjärnor får välja en ”belöning”.

Om det funkar?

Simmar en enbent and i cirklar? Klart det funkar! Tjejerna springer benen av sig att vara till lags! Och för säkerhets skull klämmer de in lite mellan varven att jag är världens bästa mamma.

Sen när de börjar glömma bort själva grejen, för det brukar hända efter ett tag, då får man påminna; ”Kom ihåg att om du inte gör si och så så får du ingen stjärna!”

Jag citerar mig själv:

”Mutor och hot, grunden för all lyckad barnuppfostran!”

»

  1. Brings back memories… När jag var liten hade vi ett sånt system. Vi fick en liten rund stämpel i en ruta, om vi åt upp maten t ex (vi var veritabla matvägrare, tänk om jag fortsatt med det istället för att vräka in som jag gör nu…) eller hjälpte till med något. När man hade tio rutor fick man något litet, ett tag vet jag det var tuschpennor. Vi hade bara kritor och sådana där färgpennor (som egentligen är mycket bättre än tuschpennor) och tyckte det var höjden av lyx…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s