Planering!

Standard

När jag känner mig harmonisk och avkopplad lunkar livet på i sin stilla gång utan bekymmer. Saker och ting samlas på hög, för jag har ju gott om tid att fixa det ”senare”. Hemma är jag förstående och tålmodig (nåja, allting är relativt), och på jobbet kan jag med lätthet improvisera fram en bra lektion utan större ansträngning. Jag vill helst betrakta detta som mitt normaltillstånd.

Sedan kommer perioden när rastlösheten och stressen tar tag i mig. Allt tålamod är som bortblåst och allt måste bli klart omedelbart, helst igår! Allt arbete som legat och väntat ska hinnas med på rekordtid, och varje moment som ska gås igenom de närmsta dagarna ska vara minutiöst och detaljerat nedskrivna.

Idag har varit en övergångsdag som startade i fullständig harmoni efter en lång natts sömn. Allt eftersom timmarna gått har dock den krypande, irriterande rastlösheten slagit sina långa klor allt längre in i mig. Slut på friden, här ska planeras, skrivas listor och annat!

Planeringen för morgondagen är följande; shoppa, klä julgranen, trilla julköttbullarna, duscha och klippa barnen, städa litegrann och sedan slå in julklapparna.

Kanske hinner jag med hälften…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s