Tuppmamma??

Standard

Jag är sannerligen ingen orolig hönsmamma, snarare motsatsen. Vad heter det? Tuppmamma?

Att en unge dunkar ner tandraden i bassängbotten är ju ingen fara! Eller?

Jag tyckte nästan det var lite genant först när jag beställde en akuttid hos tandläkaren, ungen klagade ju inte ens och lite hackiga tänder har ju ingen dött av. Det visade sig dock att skadan var lite värre än jag trodde. Fyra tänder har fått en sån tjong att de nu är ”mobila”, och dottern har fått förbud att använda framtänderna  i två veckor. Lilla, tappra Elina låg lugnt och stilla i stolen under behandlingen där hon fick tänderna ifyllda med plast, röntgade och slipade. Hon tyckte det hela var en baggis och att det var riktigt skönt att bli pillad på tänderna.

Jag har sagt det förut och säger det igen; HON ÄR INTE LIK MIG! Jag kallsvettades och hyperventilerade men dolde det (?) bakom en lugn, leende stabila-mamman-fasad.

När jag var liten hade jag kassa mjölktänder men var redan då hysteriskt rädd för tandläkaren. De sövde ner mig och drog ut gaddarna, och jag glömmer aldrig känslan av att vakna upp omtöcknad och  förvirrad med blod och slem rinnande ur munnen. Det gjorde mig inte direkt mer positivt inställd till tandläkare.
.

Elina ska på återbesök om några veckor, och då har tänderna förhoppningsvis rotat fast sig igen. (Och jag har hunnit förbereda mig mentalt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s