Moraltanten till er tjänst!

Standard

Idag jobbade jag ”bara” till 20.30, vilket innebär att jag kommer att få fortsätta måla på måndag. Det hade varit skönt att bli klar, men hemlängtan blev för stark. Och det var härligt att komma hem till familjen som satt och hade myskväll i soffan, förutom Sanna som är på besök hos kusinerna  i Mora.

Idag jobbade vi bland annat med gruppdynamik. Vår mycket duktiga chef arbetar med oss i personalgruppen för att vi tillsammans ska skapa Borlänges attraktivaste arbetsplats, och det måste man ju säga är en vision som heter duga!

Tidigare har vi fått göra en analys som visar våra egenskaper såväl privat som på jobbet. Resultatet blev 35 maskinskrivna sidor som talar om hur jag är och fungerar i grupp. Det har varit något av en aha-upplevelse för mig faktiskt! Främst visade analysen att jag är en omvårdnande och livsglad person utan mycket till ordningssinne. Inget nytt där! Men den visade även på andra egenskaper som jag spontant inte alls tyckte stämde in på mig, men efter lite eftertanke fick mig att krypa till korset. Framför allt detta att jag skulle vara mycket principfast och moralisk! Jag bara skrattade åt det först, men nu kan jag tydligt se de bitarna hos mig själv; jag ställer höga krav såväl på mig själv som andra när det gäller tex hur man beter sig mot andra människor, att man är ärlig, trogen  etc etc etc… Jisses, jag är ju värsta moraltanten!

Dock ska man komma ihåg att det är mina egen, personliga moral och mina principer jag håller hårt på, ingen annans…

Syftet med analysen är att vi genom att tilldelas olika färger, som står för olika personlighetstyper, ska bli bättre på att förstå och kommunicera med varandra. Det är mycket intressant, och jag tror på idén! Det kan vara svårt att komma ihåg att olika personer upplever samma händelser så olika som de faktiskt gör.

Avslutningsvis spelade vi ett spel där det gällde att snabbt dela ut kort med egenskaper till den kollega vi tyckte det passade in bäst på. Det var kul att se hur man blir uppfattad av andra! (Nu fanns det i princip bara positiva egenskaper med i kortleken, men dock…) Jag fick korten där det stod:

Uppmuntrande

Självständig

Noggrann

Livlig

Säker

Tävlingsinriktad

Och jodå, det känns helt ok!

»

  1. Va roligt att ni också har gått den kursen, alla på jobbet har också gjort den 🙂
    Spännande och som du säger blir man nästan förvirrad efter och ifrågasätter sig själv när man får svar ”vem man är som person”. Det är dock väldigt nyttigt att förstå varandras olikheter på en arbetsplats 🙂

    Hade ni också Bosse som kursledare? 🙂

  2. Vi har inte gått någon kurs direkt, utan gjorde ett test som heter Ensize. Min chef har jobbat med detta förut, så det är hon som håller i det hela. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s