Ledig! Eller nåt åt det hållet…

Standard

Sjukt mycket har det varit ett tag, och allt som kan vänta har prioriterats bort. Tvätt, städning och i stort sett allt hushållsarbete har ignorerats, och arbetsrummet på jobbet är så belamrat av papper, pärmar och annat som staplats på hög för att tas hand om ”senare” att man får hålla in magen för att pressa sig fram till skrivbordet.

Idag har ”senare” kommit, och denna extralediga dag kommer att till största delen ägnas åt att få ordning på hem och trädgård. Imorgon blir det ett ryck på jobbet där målet är ett snyggt och prydligt arbetsrum med alla papper ordentligt sorterade i pärmar och alla skrivuppgifter rättade .

Alla barnen åker till Mora i eftermiddag för att umgås med släkt och gamla kompisar, och om allt går enligt planerna ska jag då försöka hinna ta hand om mig själv, planera inför bröllopet och ha det mysigt tillsammans med sambon. Och på nationaldagen, när barnen kommit hem, måste det till lite kvalitetstid med dem också.

Nu låter det som att jag beklagar mig över allt som måste fixas, men det är precis tvärtom. Jag ser fram emot att få ta tag i kaoset, eftersom jag inte kan slappna av och må riktig bra förrän jag fått ordning omkring mig.

Men rejäla sovmorgnar när möjlighet ges, det prioriterar jag aldrig bort! Därför sitter jag nu fortfarande i morgonrocken, trots att det enligt klockan är lunchtid, mätt, nöjd och belåten efter den mumsiga brunch med äggröra, bacon, bröd, kaffe och juice som sambon serverade, och laddar inför dagens uppgifter. Bara tanken på hur snyggt, prydligt och väldoftande det kommer att vara här när jag är klar gör mig lugn och harmonisk. Så nu ska jag gå från ord till handling och börja röja. Häpp, häpp!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s