Jag vill tacka livet….

Standard

Har ni läst ”The Secret”? Jag läser den just nu, jag är inspirerad och går in för det med hull och hår!

Hemligheten i korthet: Lika attraherar lika. Mår du kass och tror att allt ska gå åt skogen gör det med all säkerhet det. Mår du bra och sänder ut glädje och kärlek i världen drar du till dig ännu mer glädje och kärlek. Men inte nog med det! Om du önskar dig något hett och innerligt, och lyckas inbilla dig själv att du redan har det till den milda grad att du sänder ut tacksamhetsvibbar i universum kommer du hux flux att upptäcka att exakt det du önskar dig trillar ner i din famn, brevlåda eller var du nu vill ha det. Därför affirmerar jag nu hur jag slank, lycklig och problemfri, omgiven av mina lika problemfria och lyckliga familjemedlemmar, njuter av värmen på en milsvid sandstrand medan jag läser om snökaoset där hemma.

”The Secret” ligger också till grund för den nya lilla rutinen vid nattningen av småtrollen där vi alla berättar om något vi är tacksamma för och skriver upp det i en liten bok. Vi har också klippt och klistrat upp bilder på vår ”önsketavla” på saker vi i tanken redan har. Och om ni nu tycker att det är lite überflummigt, och att våra barn riskerar att växa upp till kaftanklädda universumdyrkare med blommor i håret vill jag bara påpeka att en hel del av våra önskningar är av det rent materialistiska slaget, så ni behöver inte oroa er. 😉

Efter en eftermiddag som denna, med upprepade konflikter dem emellan, använde jag mig under denna kvällsrutin tillfället att testa metoden affirmationer, eller för den som må föredra ett annat uttryck; omvänd psykologi.

– Åh, vad jag är tacksam över att mina barn alltid är så snälla och aldrig bråkar med varandra!

Barnen såg helt förvirrade ut…

– Vaddå?! Vi bråkar ju jättemycket!

 

Men söta är de, de små liven! <3<3<3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s