Skattjakten i Valsan!

Standard

I helgen har vi varit och hälsat på Kjell och Erika i deras sommarstuga i Valsan. Det är så himla mysigt och fridfullt där, och de hade ordnat det riktigt roligt för barnen med en riktig skattjakt.

Först fick barnen klara av olika uppgifter för att vinna tre nycklar. Nycklarna öppnade låsen till en stor metallåda, där de hittade en ledtråd som ledde dem vidare till nästa ledtråd osv. För att få den sista ledtråden fick de lov att hitta olika kottar, bär och barr, och till sist fick de öppna skattkistan, fylld med chokladpengar och var sin liten present. Verkligen jättekul, genomtänkt och välplanerat,  och man kan bara hoppas på att detta blir en återkommande tradition att se fram emot.

Efter skattjakten bjöds det på korvbuffé på glasverandan med en massa goda tillbehör. Senare intogs en helt fantastisk chokladtårta nere på det lilla soldäcket vid vattnet. Den här kvällen var det också ljuskväll runt sjön, alla stugägare satte ut marschaller som brann, och det lyste så vackert. Kjell och Magnus tog med barnen i ekan för att tända marschaller ute på badbryggan en bit ut i vattnet, och den som fick ro båten in till land var ingen mindre än en jätteduktig och stolt Elina.

Så länge de orkade fick barnen leka lyckliga i skogen. De matade också med stor förtjusning änder med överblivna korvbröd, och Amanda hade riktigt roligt med en liten mört som en mås hade lämnat ifrån sig på bryggan. När barnen knoppat in inne i stugan fortsatte vi vuxna kvällen med samtal över några glas vin på verandan. En riktigt mysig kväll var det. Tack Kjell och Erika!

Kasta prick…

Fiska upp små träflottar med krokar i….

Pilkastning

Leta efter nyckel i hinkar med hemligt innehåll, vilket visade sig vara kokta makaroner. 🙂

Spännande ögonblick!

Skatten!

Amanda och en riktig mört

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s