Äntligen!

Standard

Äntligen är det pappersfria samhället här! Wohoo!

Tänk så mycket lättare allt har blivit sedan datorerna kom. Nu slipper vi alla papper som ska skickas hit och dit, det är bara att knappa in allt på en dator och skicka iväg det. Så enkelt, praktiskt och tidsbesparande! För att inte tala om miljövinsten!

Självklart är jag ironisk. Gravt ironisk. Mitt skrivbord på jobbet är  begravt i dokument, formulär, blanketter, informationsblad, scheman, planer, listor, akter, handlingar och alla slags skrifter man kan tänka sig. Ghadaffi skulle kunna gömma sig i under högen i övre högra hörnet, där de minst prioriterade arken hamnar, och känna sig helt säker från upptäckt. Det vill säga tills en vacker dag när jag inser, att om jag klarat mig från att läsa de minst prioriterade papperen i två månader är det lika bra att slänga dem, och då hade jag haft en förrymd diktator i papperskorgen. Tänk så lustigt det hade varit!

På hemmafronten är det inte mycket bättre. Så här ser köksbänken ut en vanlig eftermiddag hos en ordinär familj med tre barn i grundskolan.

Och det finns få saker jag tycker så illa om, blir så stressad av, som papper. Papper inte bara är, de kräver en massa av en! Man ska notera en massa viktigheter mitt i alla oviktigheter, signera, sortera och katalogisera.

När det kommer till det där med sorterandet fallerar jag rätt ordentligt. Tyvärr så är det även en av Magnus svagheter. För det mesta går det ju bra ändå, men ibland händer det ju faktiskt att man borde haft lite mer koll, som när det är dags att deklarera en husförsäljning tex. Ja, det är ju bara ett exempel alltså, helt taget ur luften så klart. Men om man sitter hos en revisor och har råkat tappa bort en massa papper och kvitton,  så att uppgifterna är lite otydliga, ja då har man ju inget annat val än att höfta till det lite och sen acceptera en kvarskatt med alldeles för många siffror. Ja, som exempel alltså! Eller om bilen pajade, och man tvingas rota igenom halva huset, och slösa bort en hel kväll med att leta efter försäkringspapprena och sånt där. Visst vore det trist!? Ja, som exempel alltså…

 

 

»

  1. Vi är så dåliga på att hålla reda på viktiga papper här hemma. Vi har totalt två pärmar där lite av varje hamnar ibland. Men det mesta ligger i olika lådor och skåp runt om i lägenheten. Jag fasar för nästa gång vi måste leta reda på något viktigt 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s