Helgens eskapader!

Standard

Helgen som var spenderade min underbaraste make och jag i Nacka Strand. Öl- och whiskymässan stod på programmet, och vi lyxade till det med att boka in oss på Hotel J, ett kanonfint och mysigt hotell som ligger väldigt vackert vid vattenbrynet, endast ett stenkast från mässhallen. 

Här ovanför ser ni restaurangen som vi tänkte käka middag på, om vi inte hade trivts på hotellrummet så mycket att vi inte tog oss ut förrän på eftermiddagen. När vi väl tog oss dit för att boka var det redan fullt, vilket var en väldig tur! Vi bokade då istället in oss i restaurangen i ”Tornvillan”, som man ser här nedanför till vänster på utsiktsbilden från vårt rum.

Där var det så härlig och romantisk stämning att man nästan förväntade sig att kockar med besynnerlig brytning och tvinnade mustascher skulle komma ut med dragspel i högsta hugg och sjunga en stump med maxat vibrato. Kocken kom visserligen ut, dock inte för att sjunga. Inte darrade han på rösten heller, men han lade en sista touch på den delikata middagen som han rullat ut på en liten grillvagn. Gentilt värre! Det var så gott att Magnus kramade den förvånade kocken när vi ätit klart, och det är dagens sanning. Jag undrar om någon visat sådan uppskattning förut. Jag hoppas att det gottgör för att vi fullständigt glömde bort att ge dricks. Jag skäms lite när jag tänker på det…

Mässan var kul när man väl hade börjat testa lite av de dyrbara dropparna. Spiknykter är det en ganska jobbig miljö då det är ganska trångt och bökigt de stora ytorna till trots. Det råder ingen tvivel om att det är poppis att avnjuta alkoholhaltiga drycker, om någon nu tvivlade på det. För M var det mer än ett mässbesök, efter hans alla år i ”branschen” kändes det  som att jag för första gången blev presenterad för avlägsna släktingar. Släktingar som bjöd på väldigt dyr sprit, och det är ju inte fy skam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s