Motsägelsefulla ”profeter”

Standard

Som ni säkert vet är jag mycket intresserad av andlig utveckling, och det gäller i högsta grad även min man. Som tonårsdottern sa häromdagen;

– Ni är så flummiga att man smäller av! Ni borde gå i terapi eller nåt!

Men hur mycket vi än funderar uti livets stora frågor drabbas vi ändå av parkeringsböter och nageltrång, så våra fötter fortsätter stå stadigt på jorden även om huvudena kan vara uppe i det blå.

I alla fall så har jag på sista tiden sökt igenom sidor på nätet efter sidor om nyandlighet, den nya tiden, energihöjningen etc. etc. Det finns väldigt mycket bra och intressant att läsa för den intresserade, men samtidigt vill jag protestera mot en viss falang inom allt detta och det är en del av dem som  kallar sig saker som ”ljusbärare”, ”ljusets barn” och liknande.

Om man kallar sig ljusbärare i den mening att man vill sprida ljus och kärlek till sina medmänniskor genom det kollektiva medvetandet är det fint och bra. Men, de som hänger allt mer i forum där den ena ska överträffa den andre i fantastiska kanaliseringar och utger sig för att vara någon slags profeter ger mig negativa vibbar. Vissa säger sig ha blivit ”utvalda” och ska starta center och liknande. Det leder i alla fall in mig på känslor som elittänkande,  sektstruktur och prestationskrav och känns helt tvärtemot den uppfattning jag har av vart vi är på väg.

Alla har sina läxor att lära, sina uppgifter att utföra. Om vi gör det medvetna om vår själsliga utveckling eller ej gör i praktiken ingen skillnad, om handlingarna och agerandet är desamma. Den som aldrig har hört talas om Gud eller förnummit andliga väsen kan göra minst lika mycket nytta i livspusslet som en som studerat varje bok i ämnet och övat upp sina förmågor. Oavsett vad man kallar sin inre röst som samvete, meddelande från sitt högre jag eller tecken från Gud är det lika äkta och sant. Kärlek är kärlek, oavsett om man är medveten om källan eller ej.

Och sist men inte minst angående kanaliseringar oavsett om man utför dem själv eller får dem presenterade av andra; man kanske inte ska tro allt man ”hör”. Kritiskt tänkande kan vara på sin plats även om ordet kommer från en annan dimension. Allt är inte guld som glimmar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s