Barda – inget för Mandi!

Standard

Vet ni vad Barda är för ett program? Ett barnprogram på SVT där barn får komma och medverka i ett rollspel ute i skögen och där det dyker upp riddare, trollkarlar och alla möjliga figurer. En jättekul programidé, och ungarna här hemma gillade det skarpt. Ända till ett avsnitt där det dök upp en häxa med blod rinnande ur munnen och med lysande röda ögon. När hon dök upp, då fick Amanda nog!

Den rödögda häxan har sedan dess aldrig riktigt lämnat hennes sinne, trots att det var ganska länge sedan hon såg det där otäcka, och hon flyr från vardagsrummet om någon ens nämner ordet Barda.

Ikväll blev det sent, eftersom det kommit lite ynka-pynka snö och tåget från Stockholm blev 40 minuter försenat. *suck och suck igen*, och sen var det svårt för småtjejerna att varva ner och somna. När jag satt på sängkanten berättade Amanda om en mardröm hon haft, att hennes bästa kompisar i skolan fått röda ögon, precis som häxan i Barda. Knappt hade hon yttrat det förrän hon flög upp ur sängen in på toaletten. Hon blev så rädd av minnet att hon var nära att kräkas! Lilla hjärtat! Sen fick jag lova att stanna tills hon somnat ordentligt, och att om det kom fler drömmar ska jag komma och sova jämte henne inatt. Hennes lilla hand klappade lätt mot min arm ända tills hon äntligen slumrade in. Stackars liten…

 

Ett svar »

  1. Men stackars Mandis då, lilla hjärtat. Låter som min oförklarliga skräck för ET som jag hade när jag var liten. Tvingade mamma och pappa att slänga en helt nyinköpt tv-tidning en gång, bara för att den innehöll en liten minibild på ET. Kunde inte slappna av med den satans tidningen i huset ens, höhö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s