Ingen adventsstämning i vårt hus!

Standard

Alltså, jag brukar städa och pynta till första advent, men i år finns det inte ett julpynt så långt ögat når. Inga julklappar är inköpta, inga ljus som brinner, rockmusik på radion… Så o-juligt det kan bli!

Det är inte det att jag inte gillar julen, för det gör jag. Det beror inte heller på snöbristen, nog för att den känns som ett litet hinder men den är inte avgörande. Huvudorsaken är att vårt hem fortfarande är under bearbetning med byggdamm och röra som följd. Idag har vi slitit som bara den M och jag, på var sin våning. Vi är effektiva och jobbar intensivt när vi håller på, men med många projekt på gång samtidigt tar det ändå sin tid. Och man måste faktiskt vila emellanåt också.

Lite stressat känns det dock då vi verkligen hoppats bli klara med stora delar av renoveringen till jul, men tiden går ju så himla fort!

Jag och M är både lika och olika när det gäller att jobba. Likheten är att när vi väl kommer igång är det full rulle och vi hinner knappt slänga i oss lite mat eller ens ta en kopp kaffe. Där emellan kan vi utan vidare sitta på röven och inte lyfta ett finger. Olikheten ligger i att han är mer noggrann och lägger mycket tid på förberedelser och underarbete. Jag är mer spontan och vill på på själva jobbet direkt, och då händer det ju att man får en del efterarbete istället…

Det här ”av eller på-beteendet” har jag helt klart efter min mor. Jag minns en gång när jag ringde henne för några år sedan utan att få något svar, och började bli orolig eftersom jag var ganska säker på att hon var hemma. Ett tag senare ringde hon dock upp och förklarade att hon inte tagit sig upp från golvet, hon hade lagt golv från morgon till kväll i två dagar och ryggen hade stelnat till totalt. Dessutom hade hon efter allt liggande på alla fyra klämt till en nerv i benet som svullnat till den milda grad att hon inte kunde kontrollera underbenet, det bara släpade efter henne när hon gick. Alltså, jag är ledsen för att jag skrattade åt dig den gången mamma, men det såg otroligt lustigt ut, och lyckligtvis gick det ju över. 🙂

Idag har jag lagt golv för första gången, och det gick över förväntan. Första timmen var jag förbannad och det var inga vackra ord som yttrades, men så fick jag in lite flyt och då blev det ju rentav riktigt roligt. Men julpyntet ligger som sagt kvar i sin låda ute i förrådet. Tjejerna är på väg hem med tåget och de kommer nog att bli lite besvikna när det inte kommit upp en endaste liten ljusstake ens. Jag ska gottgöra dem nästa helg, då ska vi fira advent så det stänker om det!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s