Att vabba eller inte vabba…

Standard

Tjejerna snorar, nyser och har ont i halsen, så idag blir vi hemma.

Att ringa till jobbet och sjukanmäla mig själv eller anmäla vab är jättejobbigt tycker jag. Oavsett hur trevlig den som sitter i andra änden är inbillar jag mig att den tror att jag fejkar på något sätt. Att vi inte alls är sjuka utan bara hemma och vilar upp oss lite. Att vi är simulerande latmaskar som borde skämmas.

Den här känslan lämnar mig sedan inte under de dagar jag/vi är hemma. Om ingen har nyst, hostat, kräkts eller klagat över smärtor på 10 min, om febern inte är tillräckligt hög, om ungarna gör något annat än sitter i soffan med glasartad blick så blir det jobbigt. Är jag/de tilräckligt sjuka för att vara hemma, egentligen? Detta har gjort att jag flera gånger har skickat halvkrassliga ungar till skolan och lärarna har fått ringa efter mig efter några timmar.

Gäller det andra tvekar jag aldrig, självklart ska man vara hemma om man inte är riktigt kry. Förutom att man ska lyssna på kroppen så är man en smittbärare, och världen går inte under för att man inte är på plats på jobbet eller skolan. Man ska ta hand om sig, hälsan kommer först, jada jada.. Jag lever inte som jag lär i det här fallet!

Är jag ensam om det här? Kan ni sitta hemma och snora med gott samvete? Om ungarna är hängiga men ändå orkar leka lite stillsamt, känner ni er skyldiga då?

Ett svar »

  1. JAG VET.. fattar inte varför man känner så. Jag har till och med suttit och tagit emot sjukanmälan på jobbet från hela kundservice (300 pers). Märkte att dom flesta ville förklara sig och försöka övertyga mig om att dom faktiskt var sjuka på riktigt. Jag kunde verkligen inte bry mig mindre om anledningen till att dom var hemma, om det inte råkade gälla någon magsjukeepidemi jag själv riskerade att drabbas av 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s