Känslor…

Standard
 

…har jag i överflöd. Många olika känslor samtidigt hela tiden som vill ta över, och jag kämpar hela tiden för att hålla balansen.

Kärlek, tacksamhet, ömhet, lycka, oro, besvikelse, sorg…

Hat? Jag vet inte om man kan kalla det hat, men den som tagit ifrån mig det som jag förut betraktat som min största trygghet, som har sårat mig och människor jag älskar djupt, som fått mig att vilja ta mitt eget liv, som ljuger och bedrar, som är som en sjukdomssvulst som sprider sitt bittra gift omkring sig, som genom att manipulera sin omgivning kommer undan med oförlåtliga handlingar och ett vidrigt betéende, som ser på hur jag blir straffad för det han är skyldig till , som över huvud taget inte tar ansvar för sina handlingar, som hindrar mig från att stötta någon som förmodligen har det ännu svårare…

Nej, jag hatar inte. Kanske har jag inte förmågan att hata. Men jag föraktar det usla kräket mer än jag någonsin föraktat någon annan. Förakt är knappast någon ädel känsla men tyvärr lever och frodas den i mitt inre.

Hur handskas man med sånt här? Jag gör så gott jag kan, med varierande resultat. Jag gråter, skriker åt dem som inte förtjänar det, förtränger så gott det går, lyckas faktiskt glömma och vara glad emellanåt, låtsas att allt är ok, försöker fylla mina tankar med annat, gråter…

Mitt enda hopp är att något gott till slut ska komma ur det här, att det som hänt inte ska vara helt förgäves. Att ögon ska öppnas och att någon typ av rättvisa ska skipas. Att de som kämpat så hårt, så länge kanske äntligen ska få leva i frid och lycka.

 
 
 
 
 
 
 

»

  1. Usch, det låter som en riktig mardröm, när marken under ens fötter dras undan. Enda trösten kan vara att det väl knappast kan bli värre, Låter inte så i alla fall. Hoppas att det slutar om inte gott, så i alla fall utståeligt! Kram.

  2. Hej och tack för berömmet (blev GLAD) . Det där du befinner dig i låter, som sagt var, inte bra. Svårt att få fram ädla känslor när man har med knäppgökar att göra. Stå på dig och låt inte knäppgöken krypa under skinnet på dig. Inte värd det, vet du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s