Medeltidsmarknad

Standard

Igår var jag på medeltidsmarknaden i Leksand med mina elever. Upplägget var idealiskt; ”Lägg in mitt nummer på mobilerna. Hör av er om det är några problem. Vi möts exakt här om tre timmar. Ha så roligt!” Sen kunde jag ströva runt i lugn och ro under dagen.

Jag bara älskar medeltidsmarknaden! De vackra kläderna, miljön, doften från matlagning och smide över öppen eld, musiken gör mig harmonisk och lycklig. Jag måste ha haft en hel del goda stunder på medeltiden!

Ett halssmycke av silver och bergskristall och ett läderarmband fick följa med hem. Det var tur att jag inte hade mer pengar med mig, för det fanns så mycket fina saker som väckte habegäret. Bland annat helt underbara muggar i keramik från Atelje Blå Kråkan som jag fick lov att gå tillbaka och beundra flera gånger under dagen. Det var inte läge igår, men så småningom hoppas jag på att byta ut några av IKEA-muggarna mot dessa skönheter.

De här grabbarna, ”det medeltida pojkbandet” Patrask är härliga att se och höra på. Där kan man snacka om spelglädje!

[n534358012_2615415_8252176.jpg]

Efter marknaden var det bara att fara hem till Mora och hämta flickorna, och sen fara till Ovandal. Nu är tjejerna på tåget till Stockholm och Magnus och jag samlar krafter för ett arbetspass på kåken. Vi jobbar på här i helgen så hoppas jag kunna komma med lite nya bilder snart.

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s